Gepost door: annenpieter | december 6, 2008

black ice

De voorbije week vroor het hier elke dag , nog niet de stenen uit de grond maar toch genoeg om de overmaat aan regen die hier valt (en er valt dus echt wel veel regen) te laten vastvriezen. Soms zie je dat wel goed als de wegen echt wit zien dan weet je dat het glad is. Dan ben je een gewaarschuwde vrouw en dat telt voor een paar man 😉 Natuurlijk belt Noel das een van men bazen dan om me te waarschuwen dat ik voorzichtig moet zijn. Alleen de hoofdwegen worden hier met zout en zand/kiezel bestrooid  wat van de meeste kleine wegen een ijsspiegel maakt 🙂 en waar wonen al die boeren jawel langs kleine wegen met ozo leuke oprijlanen.

Jaja altijd spannend om hier je eigen oprijlaan te verlaten…Deze oprijlaan loopt ferm hellend naar beneden wat niet zo goed is qua gladheid. Deze word dan ook regelmatig bestrooid met een laag zand en kiezel door mezelve.

Als je het ijs niet ziet in zen voorspelbare witte vorm op de weg maar eerder als ja een echte ijslaag wat normaal doorzichtig is, dan noemen ze dat dus “black ice” . Deze vorm van ijs is vooral te vinden in de dips in de wegen. En jawel corlave road is bezaaid met de nodige dips ….Mijn eigen ondervinding is niet sneller te gaan dan 20 miles en altijd recht te blijven rijden maar ja soms moet je wat bijsturen, niet te brusk en vooral te hopen dat je auto op tijd tot stilstand komt voor je op die hoofdweg komt. Af en toe gaat je hartslag een beetje ferm de hoogte in en knijpt je  maag samen. En als je trouwe autotje dan toch tot stilstand komt voor die witte lijn ben je o zo dankbaar. Je bent op dat moment al aant kijken of je je moet schrap zetten voor mogelijke impact van aankomende auto’s. John, de vriend van Sandrine noemt het zijdelings rallyrijden maar zo vergevorderd ben ik nog niet. Ja lang leve het zout in Belgen land op alle wegen.

Ja na de ozo slechte zomer misschien eens een echte winter ?

Maar alle negatieve zijdes van het vries weer ter zijde , het geeft wel mooie zichten. En vooral het regent niet 🙂

Advertentie

Reacties

  1. klinkt ongelooflijk spannend. Ik zou mijn stuur in mijn handen vasthebben op den duur, van de zenuwen, niet van de koude.

  2. De titel deed wel eerst vermoeden dat je het nieuwe album van AC/DC gekocht had. Maar het klinkt inderdaad wel een stuk spannender dan dat. Tegen da je nog eens terugkomt naar België, ga je dat rallyrijden wel al onder de knie hebben. En dan kunnen wij vloeken op die zot die zo over onze wegen scheurt 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: